Reseptiasiaa

Apteekissamme on mukava asioida rauhallisissa reseptilääkkeiden suoratoimituspisteissä, joissa voit keskustella lääkehoidostasi kahden kesken farmaseutin tai proviisorin kanssa.

Hoidamme sähköisten reseptien uudistamisenpyyntöjen lähetyksen terveyskeskukseen puolestasi.  Uudistamispyyntöjen käsittelyyn on varattava vähintään 8 vuorokautta. Perimme reseptin uudistamispyynnön lähettämisestä 4 €. Pyydä lähettämään reseptin uudistamispyyntö ajoissa, noin kahta viikkoa ennen ennen kuin lääkkeet ovat loppuneet. Pitkään jatkuvan hoidon onnistumisen kannalta on kuitenkin tärkeää, että käyt lääkärissä säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa.

Annosjakelu

Koneellinen annosjakelu on toimintamalli, jossa apteekki toimittaa potilaan lääkkeet annoskohtaisiin pusseihin pakattuina 2 viikon erissä. Varsinkin jos vakituisia lääkkeitä on useita ja lääkkeiden ottaminen saattaa unohtua, annosjakelu tarjoaa keinon lääkehoidon parantamiseksi.

Ennen annosjakelun aloittamista tarkistetaan potilaan kokonaislääkitys yhteistyössä lääkärin kanssa. Palvelu on maksullista.

Lääkekorvaukset

Saat Kelan korvaamista lääkkeistä sairausvakuutuslain mukaisen korvauksen vasta, kun korvattavien lääkkeidesi kustannukset ylittävät vuodessa 50 euroa. Alkuomavastuumenettelyä sovelletaan sen vuoden alusta, jolloin henkilö täyttää 19 vuotta. Uusi alkuomavastuukausi alkaa aina vuoden vaihtuessa. Alkuomavastuu kerryttää vuosiomavastuuta, ns. lääkekattoa.

Lääkekorvaukset alkuomavastuun täytyttyä:

  • peruskorvaus on 40 %
  • alempi erityiskorvaus on 65 %
  • ylempi erityiskorvaus on 100 %. Ylempään erityiskorvausluokkaan kuuluvasta lääkkeestä maksat jokaisella asiointikerralla 4,50 euron reseptikohtaisen omavastuun

Lääkekorvaukset vuosiomavastuun (605,13 euroa vuonna 2018) täytyttyä

  • lääkekattoon lasketaan mukaan alkuomavastuu ja kaikki korvattavista lääkkeistäsi maksamasi omavastuut
  • lääkekaton ylityttyä maksat vain 2,50 euroa korvattavaa lääkettä kohden jokaisella asiointikerralla

Palveluhinnasto

Reseptin uusiminen 4 € / kerta
Annosjakelumaksu 8,25 € / viikko
Laskutuslisä 3 € / lasku
Laskelmat 1 € / ostokerta
Schengentodistuksen laatiminen 5 € / lääke
eReseptijäljennös ulkomaan matkaa varten 1 € / resepti (max 5 €)
Vuoden lääkekustannukset -yhteenveto 3 € / yhteenveto
Lääkityslistan laatiminen 12 €