Kaustisen apteekki - Palvelut

Itsehoito

Tilapäiset, lievät oireet ja pienet tapaturmat ovat tyypillisiä omatoimisesti hoidettavia vaivoja. Tärkeää itsehoidon onnistumisen kannalta on, että tiedät mistä vaivasi johtuvat ja mitkä ovat oikeat toimenpiteet. Jos oireet jatkuvat pitkään tai ovat erittäin rajuja, on aina syytä kääntyä lääkärin puoleen.

Teemapäivät

Apteekkimme on mukana monissa kansallisissa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä teemapäivissä ja kampanjoissa. Seuraa ilmoitteluamme!

Kysy meiltä – me tiedämme

Lääkeneuvonnalla pyrimme varmistamaan, että lääkkeen käyttäjä saa resepti- ja itsehoitolääkkeestään parhaan mahdollisen hyödyn. Kerromme mielellämme lääkkeistä sekä niiden yhteis- ja haittavaikutuksista. Keskittämällä lääkeostoksesi apteekkiimme, varmistat lääkityksesi turvallisuuden. Kysy meiltä neuvoa myös silloin, kun hankit reseptivapaita tuotteita

Tuottaako apteekissa asioiminen vaikeuksia?

Voit helpottaa apteekkiasioiden hoitamista esim. tekemällä kanssamme sopimuksen, jolloin saamme tallentaa KELA-kortin tiedot asiakasrekisteriimme. Liittymällä tiliasiakkaaksi voidaan tarvittaessa laittaa ostokset tilille, jolloin laskutamme ne kuukausittain. Vaivattomimmin apteekkilasku hoituu allekirjoittamalla pankissasi suoramaksusopimuksen, jolloin lääkelasku veloitetaan automaattisesti asiakkaan tililtä seuraavan kuukauden 14. päivänä. Ennakkoilmoituksen suoraveloituksesta postitamme luonnollisesti haluamaasi osoitteeseen. Laskun voit halutessasi maksaa myös suoraan apteekkiin.

Yhdyshenkilöt: diabetes, astma ja sydän

Apteekistamme löytyy astmaan, diabetekseen ja sydänsairauksiin erikoistuneet yhdyshenkilöt. Neuvomme asiakkaitamme sairauksien omahoidossa ja autamme mielellämme oikeiden tuotteiden valinnassa.

Lääkejätteen vastaanotto

Käyttämättä jääneet ja vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä ja vaativat erityiskäsittelyn ongelmajätelaitoksella. Voit tuoda lääkejätteesi maksutta apteekkiin. Toimitamme ne edelleen hävitettäväksi asianmukaisella tavalla. Tyhjät insuliiniruiskut ja astmalaitteet voit hävittää kotitalousjätteen mukana.

Lajittele apteekkiin tuotavat lääkejätteet näin:

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät tarrat
  • Voit poistaa tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
  • Irralliset tabletit voit pakata läpinäkyvään muovipussiin
  • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa
  • Erottele muista lääkkeistä jodipitoiset valmisteet (mm. Jodix tabletit ja Betadine tuotteet)
  • Rikkoontuneet elohopeakuumemittarit on pakattava tiiviisti erilliseen pakkaukseen
  • Neulat tiiviiseen, kovaan ja läpinäkyvään astiaan, esimerkiksi lasipulloon tai purkkiin