Tutustu apteekin palveluihin

 

 

 

Itsehoito

Tilapäiset, lievät oireet ja pienet tapaturmat ovat tyypillisiä omatoimisesti hoidettavia vaivoja. Tärkeää itsehoidon onnistumisen kannalta on, että tiedät mistä vaivasi johtuvat ja mitkä ovat oikeat toimenpiteet. Jos oireet jatkuvat pitkään tai ovat erittäin rajuja, on aina syytä kääntyä lääkärin puoleen.

Teemapäivät

Apteekkimme on mukana monissa kansallisissa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä teemapäivissä ja kampanjoissa. Seuraa ilmoitteluamme!

Kysy meiltä – me tiedämme

Lääkeneuvonnalla pyrimme varmistamaan, että lääkkeen käyttäjä saa resepti- ja itsehoitolääkkeestään parhaan mahdollisen hyödyn. Kerromme mielellämme lääkkeistä sekä niiden yhteis- ja haittavaikutuksista. Keskittämällä lääkeostoksesi apteekkiimme, varmistat lääkityksesi turvallisuuden. Kysy meiltä neuvoa myös silloin, kun hankit reseptivapaita tuotteita

Tuottaako apteekissa asioiminen vaikeuksia?

Voit helpottaa apteekkiasioiden hoitamista esim. tekemällä kanssamme sopimuksen, jolloin saamme tallentaa KELA-kortin tiedot asiakasrekisteriimme. Liittymällä tiliasiakkaaksi voidaan tarvittaessa laittaa ostokset tilille, jolloin laskutamme ne kuukausittain. Vaivattomimmin apteekkilasku hoituu allekirjoittamalla pankissasi suoramaksusopimuksen, jolloin lääkelasku veloitetaan automaattisesti asiakkaan tililtä seuraavan kuukauden 14. päivänä. Ennakkoilmoituksen suoraveloituksesta postitamme luonnollisesti haluamaasi osoitteeseen. Laskun voit halutessasi maksaa myös suoraan apteekkiin.

Yhdyshenkilöt: diabetes, astma ja sydän

Apteekistamme löytyy astmaan, diabetekseen ja sydänsairauksiin erikoistuneet yhdyshenkilöt. Neuvomme asiakkaitamme sairauksien omahoidossa ja autamme mielellämme oikeiden tuotteiden valinnassa.

Lääkejätteen vastaanotto

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei  myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Palauta lääkejäte näin:

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät tarrat, kuten ohjetarrat
  • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa
  • Voit poistaa tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
  • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa
  • Palauta lääkeaerosolit erillisessä muovipussissa
  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet
  • Palauta sytostaattia sisältävät lääkejätteet (syövän hoidossa käytettävät lääkkeet ja esim. metotreksaattia sisältävät valmisteet) erillisessä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin
  • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovirasiaan
  • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristo ym. )